- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

   

  Visum

  Beroende på dina önskemål finns det flera olika sorters visum som du kan ansöka om innan du åker till Thailand. Dessa kan vara på 30, 60 eller 90 dagar beroende på typ av visum. Tänk därför över vilket alternativ som är bäst för dig och din vistelse. I händelse att du stannar längre än visumstiden åker du på en straffavgift som beräknas per överskriden dag.

   

  Transit visum

  Svenskar får vistas i Thailand i upp till 30 dagar utan att behöva ansöka om visum. Vid gränsen garanteras nämligen ett så kallat Transit visum som gör att du får stanna i landet i upp till 30 dagar. Den som har ett Transit visum får inte ta någon anställning eller något arbete i Thailand. Om du vill stanna en längre period måste du söka visum på Thailands ambassad eller på immigration office i Thailand. Turist visum
  Med ett Turist visum får du stanna i Thailand i 60 dagar. Denna period kan förlängas med 30 dagar efter ansökan på immigration office i Thailand. Detta visum innebär samma arbetsbegränsning som Transit visum, dvs. du får inte ta någon anställning eller något arbete i Thailand under perioden.

   

  Non-immigrant visum

  Denna typ av visum ger en möjlighet att stanna i Thailand i upp till 90 dagar och kan inte förlängas till skillnad från ovanstående typer.

  Det finns även en annan typ av Non-immigrant visum som ger möjlighet att stanna i Thailand längre än 90 dagar. För att få ett sådant visum måste man skicka in flera olika dokument innan man kan erhålla det.

   

  Longstay visum

  Detta är ett visum som kan sökas av personer som är över 50 år och vill stanna en längre tid i Thailand.
  Kontakta oss