- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

   

  Varningar

  Om du skall åka till Thailand är det inte fel att läsa följande varningar först och ha det med dig i bakhuvudet under din vistelse. Tänker du på följande saker så minskar du risken att råka illa ut under din resa.

  Var noga om du lämnar värdesaker i kassaskåp på hotellen annars kan du råka ut för stölder. För att undvika detta skall du alltid begära att få ett detaljerat kvitto på allt du lämnar in, vad det är för någonting och hur mycket det är av varje sak.

  Det stjäls en del väskor och pass vilket gör att du bör hålla ordentlig koll på din/dina väskor. Gör det så svårt som möjligt för tjuvarna genom att bära väskan över bröst och axel, komplettera gärna med hänglås på dragkedjan till väskan för att förhindra att någon ”undersöker” väskan.

  Du bör vara medveten om att det förekommer fixade kortspel, håll dig därför borta från sådana spel. Likadant förekommer det försäljning av droger och en varning är på sin plats för att lämna din drink obevakad då detta kan leda till att den blir spetsad med någonting med följd att du blir utsatt för brott. Är du osäker – köp en ny drink istället! Det kan vara mycket dumt att chansa i detta sammanhanget.

  En varning skall även ges för oseriösa säljare av andelslägenheter vilket förekommer lite då och då. Se därför till att anlita seriösa mäklare om du vill köpa eller hyra något boende i Thailand.

  Då kungafamiljen i Thailand behandlas med stor respekt av thailändarna bör du som turist göra likadant. Det är viktigt att inte tala illa eller säga någonting negativt om kungafamiljen. Om du råkar tappa ett mynt eller en sedel som har en avbildning av kungen får du absolut inte stanna det med foten eller trampa på den.


  De låga priserna i Thailand lockar många turister att köpa sådant som man inte tycker sig vilja kosta på sig mycket dyrare hemma. Detta gäller t. ex. smycken och ädelstenar. Om du handlar detta på gatan är det stor risk för att bli lurad. Se därför till att istället vända dig till företag som är seriösa och som har flera års affärsverksamhet bakom sig.
  Kontakta oss