- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

   

  Shopping

  Shopping i Thailand är roligt då det är så otroligt billigt. Kläder är mycket billigt och det finns ett stort urval av förfalskade märkeskläder som naturligtvis är jättebilliga.

  Att de är så billiga gör förstås att du får räkna med att de är av lite sämre kvalitet än vad märkeskläderna har, men det är det ändå värt med tanke på att priset endast är en bråkdel av vad originalpriset är.

  En annan populär grej inom shopping är att gå till en skräddare och sy upp en kostym eller köpa måttsydda skjortor. Även detta är naturligtvis mycket billigt jämfört med vad motsvarande vara eller tjänst skulle kosta i Sverige.

  Om man handlar i affär skadar det inte att vara lite uppmärksam på priserna. Det är inte fel att ha lite information om vad motsvarande vara kostar i andra affärer. Detta eftersom det finns de affärer där de lägger på 100% på priset när de ser att det är någon från västvärlden som skall shoppa.

  Då priserna är så låga i Thailand är det inte så mycket lönt att pruta på de billiga varorna man köper utan kan istället med fördel tillämpas vid shopping av lite dyrare saker.

  Andra exempel på saker förutom kläder som är billiga är t. ex. alla typer av elektronik och olika hantverk. Vill du unna dig själv någonting så kan du t. ex. gå på massage (kostar under hundralappen) eller frisören (som är mycket billigt!).

  Bild. Sedel på 1000 Bath.

  En liten varning kan dock vara på sin plats när det gäller shopping av smycken, ädelstenar och antikviteter där det kan vara svårt att veta om det man planerar att köpa är av äkta vara eller inte. Var därför säker innan köp av dessa varor.

  När du är ute på shopping kan det vara bra att känna till att varuhusens normala öppettider är 09.00 – 21.00 alla dagar i veckan. För mindre butiker varierar öppettiderna med hur mycket kunder butikerna har.
  Kontakta oss