- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

   

  Natur

  Thailand har en fantastisk natur som är väl värd att utforska i olika grad beroende på hur stort intresse för naturen och allt som hör därtill du har. Thailands natur är ganska varierande beroende på i vilken del av landet du befinner dig.

  Genom att vandra runt till fots får du en ypperlig chans att uppleva naturen på nära håll. Detta innebär dels att se hur naturen ser ut med all sin mångfald av växter och djur, dels att träffa på thailändare i de små byar som finns här och var i Thailand.

  I norra Thailand finns berg som är täckt med grön skog. I denna skog kan små byar vara belägna lite här och där insprängda i den täta skogen. I de centrala delarna av landet består naturen av leravlagringar från floden Chao Phraya. I södra Thailand är det återigen berg, täckta av grön skog som dominerar naturen.

  Trots att naturen är mycket fin så är det ingenting som thailändarna har haft så högt upp på sin prioriteringslista. Och detta är naturligtvis synd eftersom det har lett till att naturen har försämrats i landet. Skogarna har avverkats snabbt och numera är bara ca 25 % av Thailands yta täckt med skog.

  Det bristande miljöengagemanget har lett till att Thailand har problem med luftföroreningar, sopor, tjuvjakt och skogsskövling. Detta har i sin tur lett till att många av de arter som finns i Thailand är utrotningshotade. Som ett ljus i det hela så har faktiskt thailändarna fått upp ögonen för sin natur och blivit mer miljömedvetna. Detta har lett till att man börjat skydda skogen och hittat alternativa färdmedel istället för bilar och tuk-tuk, som leder till otroliga bilköer (främst i Bangkok).
  Kontakta oss