- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

   

   

   

   

  Innan du åker

  Det finns en del saker som du bör kolla upp innan du åker så att allt är förberett innan avresa. På detta sätt är du mer förberdd och kan få ut mer av din resa eftersom du kan koncentrera dig på allt det roliga!

  Se till så att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter den dagen du reser in i landet.

  Fundera på vilket alternativ du föredrar rent pengamässigt när du är ute och reser. Kom bara ihåg att om du för in mer än $ 10 000 i Thailand så måste du göra en valutaredovisning vid inresan. Om du skall använda dig av resecheckar så se till att skaffa detta innan avresa. Du kan även använda dig av VISA eller Mastercard (detta är användbart på de flesta stora ställena). Växling av kontanter kan ske antingen i Sverige innan avresa på någon bank som erbjuder valutaväxling eller på plats i Thailand, på banker, växlingskontor eller på en del hotell (det sista alternativet till en högre kostnad).

  Vad gäller vaccinering är det inte fel att kolla upp sitt grundskydd innan du åker. Andra möjligheter är att vaccinera sig mot Hepatit A. Om du skall vistas i djungeln är det inte fel att ha malariaprofylax. Hör med ditt sjukhus vad de rekommenderar för någonting då de har bra koll på detta.

  Se till att du har en reseförsäkring med tillräckligt försäkringsskydd, vilket kan vara skönt att ha om olyckan skulle vara framme.

  Om du skall vara i Thailand mer än 30 dagar måste du söka visum (se avsnittet om visum).

   

   

   

   


   

   

   

   


  Kontakta oss