- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

  Golf

  Golf kom till Thailand för ungefär 100 år sedan och spelades till att börja med av överklassen. Idag spelas däremot golf av en stor varierande folkmassa och är en av Thailands mest populära sporter som är väldigt utbredd.

  Det finns över 200 st moderna golfbanor av hög kvalitet som står sig bra standardmässigt även i internationell jämförelse och tillhör därmed bland de bästa i Asien. Det finns även enklare gamla banor för de som vill spela billigare än vad det är på de mer moderna golfbanorna.

  Turiststäderna har oftast ett par golfbanor på ganska nära avstånd, men det finns även golfbanor runt industriområden för att det skall vara lätt åtkomligt för de som jobbar där att gå en runda på banan när rätt tillfälle ges. De flesta golfanläggningarna i Thailand har förutom golfbanor även hotell eller hotell med god standard i närheten för att den inbitne golfaren skall kunna få ut så mycket som möjligt av sin vistelse.

  Om du planerar att spela golf är det oftast att rekommendera att du bokar genom ditt hotell eller direkt genom klubben då det kan vara mycket folk som vill spela. Banorna sköts exemplariskt och banorna har obligatoriska caddies som du måste använda dig av när du spelar. Dessa har bra kunskaper om banorna och är mycket trevliga, vilket gör spelandet roligare för dig.

  Golf kan spelas året runt eftersom vädret är ganska bra året runt. Dock brukar man säga att den bästa tiden att spela är under årstiden när klimatet är lite svalare (se avsnittet om klimat). Väljer du att spela under den blöta årstiden brukar även detta fungera då regnet oftast är koncentrerat till ett par timmar per dag.
  Kontakta oss