- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

  Första resan

  Om det är första gången du åker iväg långt utomlands är det en del saker som man bör tänka på. Förbered dig på resan, läs lite om landet, vad du skall tänka på som är speciellt för landet du skall åka till (saker som kan vara helt normalt för dig kan ha en mycket negativ betydelse i ett annat land om du har otur).

  När du har funderat ut tidpunkten för din resa är det inte fel att fundera på vilken del av landet du skall åka till då vädret kan skilja åt (se avsnittet om klimat).

  Packa så lite som möjligt med dig då det för det första är jobbigt att bära runt på en massa saker i Thailands klimat. Det är dessutom ett billigt land att vistas i vilket gärna medför att man köper saker med sig tillbaka, och då gäller det förstås att ha utrymme i väskan att lägga det inhandlade i.

  Alla typer av kläder är extremt billigt att köpa i Thailand vilket gör att du kan köpa mycket sådant på plats istället för att ta med det hemifrån. Ett par långbyxor och en tröja är dock vettigt att ta med sig för att använda om du skall besöka ett tempel eller om du färdas i tåg eller bussar med luftkonditionering.

  Andra saker som kan vara bra att känna till är att varuhusen har öppet dagligen mellan 9.00 – 21.00. Banker har öppet vardagar 9.00 – 15.30. De mindre försäljningsställena har varierande öppettider och styr dessa efter hur mycket kunder det finns.

  Dricks existerar i landet och allmänt ger man ungefär (man ger förstås lite efter eget tycke):
  Bärare kan vara lagom att ge någonstans mellan 20 och 40 Bath. På restauranter ger man vanligen ungefär 10 % och städerskan på hotellen ungefär 30 – 40 Bath/dag som kan läggas under kudden då och då.

   

   

   
  Kontakta oss