- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

  Dykning

  Om du är intresserad av att dyka eller nyfiken på att börja är Thailand ett mycket bra land att åka till. Här bjuds du nämligen på upplevelserik dykning, både vid dykning på djupt vatten med tuber och vid snorkling uppe vid ytan. Dessutom finns det utbildning i dykning från nybörjarnivå upp till instruktörsnivå.

  Förutom fördelen att vattnet är mycket varmare än i Sverige ger dykning i Thailand en upplevelse av djurlivet i vattnet som du inte kan få om du dyker på hemmaplan. Det finns sköldpaddor, fina växter, hajar och nyfikna fiskar (det är inte ovanligt att de nyfiket simmar fram till dig när du dyker).

  Dykkurserna varar normalt mellan 3 och 4 dagar och under denna tid får du lära dig att hantera dykutrustning och göra dykningar. Dykningarna görs vid några tillfällen och varar ungefär 30-40 min. Kurserna i dykning som erbjuds i Thailand är lite enklare att klara av än de som finns i Sverige och efter genomgången utbildning har du ett certifikat som är gångbart överallt i världen.

  Thailand är ett land som lämpar sig mycket bra för dykning eftersom det finns många perfekta dykplatser i landet. Norr om Phuket finns en av världens tio bästa dykplatser, vid Similan. Efter några slappa dagar på ett av många fina hotell på Phuket, åker många hit och njuter av dykning i toppklass. Similan är ett område bestående av 9 öar och här är en av världens bästa platser för dig som vill få chansen att se valhaj och manta. Det finns många olika arter att njuta av och gott om korall.
  Kontakta oss