- www.hackz.nu, din kompletta guide till Thailand -

 

 

Hem
Att tänka på
Backpack - resa på egen hand
Bangkok
Bergsfolk
Bröllop
Dykning
Ekonomi och näringsliv
Festivaler
Första resan
Golf
Historia
Innan du åker
Klimat
Köpa eller hyra hus eller lägenhet
Mat
Modern historia
Natur
Religion
Shopping
Thailand
Transportmedel

 •      BTS, Skytrain
 •      Buss
 •      Kanalbåt
 •      På egen hand
 •      Taxi
 •      Tuk-Tuk
 •      Tåg

 • Trekking
  Valuta
  Varningar
  Visum

  Bangkok

   

  Bangkok grundades år 1782 och har en bra mix av aktiviteter vilket ger ett livligt dag- och nattliv. Det finns palatser, parker, restauranter, marknader, affärer mm. Med andra ord finns det någonting intressant för alla i familjen vilket gör att det är en väldigt populär stad att vandra runt i och uppleva.

  Det finns mycket elektronikprylar och datortillbehör till billiga priser vilket gör det till en utmärkt stad för den som är på jakt efter sådant. På helgerna anordnas det helgmarknad i Chatuchak som kan vara kul att besöka eftersom det finns mängder med saker. Är du i Thailand kan ett besök i Bangkok rekommenderas då det finns mycket att uppleva i staden.


  Bangkok kallas Krung Thep, vilket är en förkortning av stadens fullständiga namn som består av mer än 150 bokstäver! Bangkok har nästan 6 miljoner invånare fördelat på 1565 km2.


  Det finns naturligtvis nackdelar med Bangkok också och till den största nackdelen kan räknas vägarna med dess trafik. Denna leder till långa och dryga bilköer och allmänt kaos på vägarna. Det finns många bilar och motorcyklar som skall samsas på Bangkoks vägar. Åker du taxi skall du vara noga med att den är utrustad med fungerande taxameter, där startavgiften är 35 Bath. Acceptera inte att de kör med icke fungerande taxameter, åk i sådana fall med en annan taxi eftersom det annars är stor risk för att får betala ett kraftigt överpris på din resa.


  I och med att trafiken är så igenkorkad på vägarna har thailändarna börjat utnyttja kanalerna (kanalbåtar) samt luften (Skytrain, BTS) för transport istället. Dessa färdsätt kan spara flera timmar på en resa.

     Kontakta oss